Krachtig Assen Oost; een initiatief van 5 wijkbewoners

Krachtig Assen Oost; een initiatief van 5 wijkbewoners

Op donderdag 18 oktober 19.00 uur in de oude Vredeveldschool (de Groeiplek) staat de groep Krachtig Assen Oost, bestaande uit vijf wijkbewoners en vijf organisaties klaar om met jou in gesprek te gaan over wat jij voor ogen ziet voor de toekomst van de wijk Assen Oost.

In Assen Oost zien we al veel bewonersinitiatieven, klein en groot. Denk aan bijvoorbeeld Kunstig Assen Oost, de Dierenweide en landgoed Valkenstijn, het jaarlijkse wijkfeest en Samen Eten. Het is een dynamische wijk waar veel gebeurt. Ondanks de vele activiteiten in de wijk zijn er ook aandachtspunten.

Zo zijn er onder andere gedeelde zorgen over: gezondheid, eenzaamheid, veiligheid, werk en inkomen. Buiten de zorgen, kunnen bewoners ook meedenken aan bredere thema s voor de wijk zoals: zingeving, gezond opgroeien en oud worden, gezond leven, kwaliteit van leven en plezier.

Omdat niemand de wijk zo goed kent als de wijkbewoner zelf, hebben zij jouw hulp nodig om deze en jouw eigen ideeën voor de wijk aan te pakken. Het initiatief om de wijk vanuit de ideeën van bewoners verder te ontwikkelen wordt financieel ondersteund door de Gemeente Assen.

Kortom, zij nodigen alle bewoners van Assen Oost van harte uit om bij deze sessie aanwezig te zijn op 18 oktober en neem vooral de gekste, leukste of belangrijkste aandachtspunten mee in het gesprek. Tot donderdag de 18de om 19.00 uur in de Groeiplek, Zevensterstraat 19.

Tiplijn