20e prijs voor film  Anders  op Coming-Outdag

20e prijs voor film Anders  op Coming-Outdag

De korte Drentse fictiefilm Anders is op Coming-Outdag uitgeroepen tot Beste korte film dat maakt de organisatie van het OUTshine Film Festival in Fort Lauderdale vandaag bekend.

Het is de 20e internationale prijs voor Anders en werd in een jaar tijd geselecteerd op meer dan 70 filmfestivals. In de film spelen onder andere Maas Bronkhuyzen, Kay Greidanus en Juna de Leeuw. Anders werd geschreven door Paul Bontenbal.

De film van regisseur Reinout Hellenthal vertelt het verhaal van Alex, een vreemde jongen op het platteland die met een geheim rondloopt. Nadat zijn beste vriend Hendrik - die ook zijn zwager is - en zijn zus Annelies hebben aangekondigd naar de grote stad te willen verhuizen, lijkt de wereld van Alex ineen te storten en een uitbarsting onvermijdelijk. Anders werd in het kader van de Culturele Regenboogweek Drenthe in 2017 bedacht en gemaakt met steun van de Provincie Drenthe.

Rondom de internationale Coming-Outdag reikte gedeputeerde Cees Bijl van Provincie Drenthe afgelopen woensdag, het eerste lespakket van de film uit aan locatiedirecteur Wolbert van Wageningen van scholengemeenschap Vincent van Gogh in Assen. Het lespakket wordt verder beschikbaar gesteld voor alle middelbare scholen in Nederland.

Anders is vandaag te zien in het Drents Archief van Assen (17:00-20:00 uur) en elk uur doorlopend met een speciale terugblik op de film op RTV Drenthe vanaf 20:30 uur.

Tiplijn