Geluidswal Baggelhuizen broedplaats voor initiatieven

Geluidswal Baggelhuizen broedplaats voor initiatieven

Op donderdag 18 oktober wordt er een inloopavond georganiseerd om mensen te informeren over de laatste stand van zaken rondom de geluidswal in Baggelhuzien.

Vier jaar geleden startte de gemeente met de aanleg van een geluidswal langs de A28 in Baggelhuizen. Volgend jaar is de geluidswal helemaal klaar. Ondertussen werkten bewoners aan initiatieven om het gebied op en rond de wal ook voor andere doelen te benutten. Zo zijn al een aantal wandelpaden aangelegd en er zijn bijenhotels geplaatst in samenwerking met de Van Lieûandschool. Op de boomplantdag zijn vorig jaar fruitbomen van oude rassen geplant.

Fitness en mountainbiken
Op termijn kunt u fitnessen in de buitenlucht op een fit-trail (wordt mede aangelegd door leerlingen van het Vincent van Gogh - Salland). MTB Assen heeft een parcours voor mountainbikes aangelegd. Ten slotte is er een plan om een hondenspeelplaats aan te leggen, tegenover het MFA Schakelveld. Een werkgroep van enthousiaste bewoners en medewerkers van de gemeente, Vaart Welzijn en Alescon hebben dit mede mogelijk gemaakt.

Inloopavond
Bent u benieuwd naar de laatste stand van zaken van de activiteiten rondom de geluidswal? Medewerkers van de gemeente en Vaart Welzijn staan u graag te woord tijdens de inloopavond op donderdag 18 oktober in MFA Het Schakelveld.

Heeft u ideeën om het gebied rondom de geluidswal nog verder in te richten? Mijn Buurt Assen is aanwezig om met u in gesprek te gaan over nieuwe initiatieven. De inloopavond is van 19.00 tot 22.00 uur.

Mijn Buurt Assen
Tiplijn