Fotos: Defensiehelikopters landen in Assen tijdens grote oefening

Fotos: Defensiehelikopters landen in Assen tijdens grote oefening

Vandaag was het de eerste van de grote Defensieoefening Falcon Autmn in Assen.

Vanaf half vier in de middag vlogen de helikopters af en aan vanaf het militair oefenterrein aan De Haar in Assen. Ook de komende twee dagen zullen helikopters boven Assen te zien zijn.

Defensie oefent deze dagen met diverse luchtmobiele grondeenheden, 16 helikopters, een C-130 transportvliegtuig, een Duits C-160 transportvliegtuig, twee Belgische F16 jachtvliegtuigen en twee Duitse Tornado gevechtsvliegtuigen in het midden, oosten en noorden van Nederland. Vanaf vandaag tot en met woensdag vindt de oefening in Assen plaats.

Falcon Autumn
Het programma start woensdag 26 september en duurt tot 10 oktober. Falcon Autumn wordt uitgevoerd door 11 Air Manoeuvre Brigade. Dat is een samenwerkingsverband tussen 11 Luchtmobiele Brigade (Koninklijke Landmacht), het Defensie Helikopter Commando en 336 Squadron (Koninklijke Luchtmacht). Grondeenheden van de luchtmobiele brigade  inclusief Duitse militairen van de partnereenheid Division Schnelle Kräfte  voeren tijdens Falcon Autumn diverse tactische opdrachten uit, ondersteund met transport- en gevechtshelikopters en enkele jachtvliegtuigen. De geïntegreerde lucht  en grondsamenwerking wordt hiermee getraind. Militair Luchtvaart Terrein (MLT) Deelen is de vaste uitvalsbasis voor alle oefenacties naar verschillende oefengebieden in Nederland.

Tijden
In Assen zullen op de volgende dag getraind worden:

- Maandag 8 oktober van 14:00 tot 23:59
- Dinsdag 9 oktober van 09:00 tot 23:00
- Woensdag 10 oktober van 09:00 tot 14:00

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ Rick Jongsma
Tiplijn