Regenboogzebrapad in Assen geopend

Regenboogzebrapad in Assen geopend

Honderden kijkers waren aanwezig bij de opening van het regenboogzebrapad in Assen.

Wethouder Smit heeft zaterdagmiddag samen met honderd gasten het regenboogzebrapad aan de Weijersstraat in Assen geopend. Zoveel mensen bezochten de opening van het evenement, dat autos permanent voor het zebrapad in de file stonden.

Muzikale opening
Imca Marina heeft tijdens de opening voor het publiek enkele liederen gezongen waarna de spreekstalspreker het overnam en rond de opening van het zebrapad een hele show opzette. De eerste regenboogzebrapad in Drenthe en gekoppeld aan de Regeboogweek.

Frustratie
Aan beide kanten van het regenboogpad stonden enkele tientallen voertuigen te wachten toen de opening plaats vond. Sommigen ergerden zich behoorlijk aan het oponthoud en keerden op de weg. De meeste lieten het over zich heen komen toen ze merkten dat ze meededen aan de openingsactie van het zebrapad. Enkele fietsers en bromfietsers knalden door de menigten heen die op het zebrapad stonden.

Week van Drentse Regenboogweek
In heel Drenthe zullen deze week activiteiten zijn rond het onderwerp. Op 11 oktober is de internationale coming-outdag. Tijdens de Regenboogweek wordt op verschillende manier aandacht gevraagd voor sociale acceptatie van lesbiennes, homo s, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI). Extra nadruk ligt dit jaar op sociale acceptatie van LHBTI ers binnen de sport, voetbal in het bijzonder.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ Janet Smit
Tiplijn