Patrick van Bilderbeek start muzikaal jongerenproject in Assen

Patrick van Bilderbeek start muzikaal jongerenproject in Assen

Patrick van Bilderbeek uit Assen is bezig om een nieuw muzikaal jongerenproject in Assen op te zetten.

Tijdens het project leren jongeren om elektronische muziek te maken. Maar hier stopt het niet, de jongeren krijgen aan het eind van het project de kans om op te treden.

Stokje overdragen
Het idee van Patrick is ontstaan vanuit zijn hobby. Hij is inmiddels al 30 jaar bezig met muziek: ,,Ik heb vanaf 15-jarige leeftijd diverse dingen op muzikaal gebied gedaan. Zo was ik betrokken bij de organisatie van de eerste dance for warchild. Ik ben zelf als Deejay actief geweest en heb zelf ook geproduceerd. Nu produceer ik zelf nog wel hobbymatig maar het is tijd geworden om het stokje over te dragen aan de jongere generatie. Ik loop al langere tijd met dit idee rond. Maar het is nu hoog tijd om dit verder uit te werken en werkelijk tot uitvoering te brengen.

Gratis
Het jongerenproject wil Patrick voor iedereen laagdrempelig houden: ,,Ik las van de week dat de gemeente subsidie geeft aan jongeren voor privéles in muziek. Deze subsidiepot is inmiddels helaas leeg. Dat is erg spijtig, maar laat wel zien dat er grote behoefte is aan projecten zoals dit. Het verschil is echter dat ik bij mijn project meer jongeren tegelijkertijd kan helpen. Omdat ik het meedoen gratis wil proberen te houden, is het voor iedereen toegankelijk. Dus ook geschikt voor de minima binnen de gemeente.

Uitdaging
Om een project van de grond te krijgen, is natuurlijk geld nodig. En daar ligt volgens Patrick nu wel de grootste uitdaging: ,,Voor dit project schat ik het eerste jaar ongeveer 8000 euro nodig te hebben. Deels voor aanschaf apparatuur en de rest voor zaalhuur. Hiervoor kan ik dan acht workstations inrichten. Dat betekend dat ik dan het eerste jaar 32 jongeren de cursus aan kan bieden. Het tweede jaar kunnen we het redden met ongeveer 6000 euro, zodat we het aantal beschikbare plaatsen en eventueel locaties kunnen vergroten en het apparatuur kunnen upgraden. Om dit geld bij elkaar te krijgen hoop ik aanspraak te maken op subsidies, maar dat is op dit moment nog onduidelijk. Maar donaties groot en klein zijn ook altijd welkom en erg hard nodig.

Project gaat door
Hoe dan ook, volgens Patrick gaat het project sowieso door: ,,Dit project gaat er hoe dan ook komen. Hoelang het duurt is nu dus vooral afhankelijk van de goedheid van bedrijven en particulieren in en rond Assen. En eventuele subsidies, want als de financiën rond zijn kan dit project echt van start. Daar maken we veel jongeren heel erg blij mee. En daar doen we het uiteindelijk voor.

Klik hier voor meer informatie.

Tiplijn