Bewoners uit verschillende buurten in Assen kwamen dit weekend samen om Burendag te vieren. Deze dag is door Oranje Fonds en Douwe Egberts in het leven geroepen om het contact tussen buurtgenoten te versterken.

De inwoners uit Assen kwamen bij elkaar voor een gezellige dag met activiteiten voor jong en oud en sloten dit af met een gezamenlijk hapje eten.

Elkaar (beter) leren kennen, dat is het doel van Burendag. Want het is prettiger wonen in een buurt waar je elkaar kent. En zo kan één dag een effect hebben dat veel langer duurt. Nog nooit hebben zo veel buurten zich aangemeld voor Burendag als dit jaar. Een recordaantal van ruim 6.100 buurten organiseerden dit weekend een Burendagactiviteit. Dit jaar beleefde het jaarlijkse evenement zijn dertiende editie.

Organisatoren Douwe Egberts en het Oranje Fonds hebben Burendag in het leven geroepen om buren dichterbij elkaar te brengen. Deze dag in het vierde weekend van september is ontstaan vanuit de gedachte dat buurten gezelliger, socialer en veiliger worden als buren elkaar kennen. Jaarlijks komen mensen in duizenden buurten bijeen om met elkaar iets voor de buurt te doen. Ze knappen bijvoorbeeld samen de straat op, leggen een buurtmoestuin aan of komen onder het genot van een kop koffie met elkaar in gesprek.

Douwe Egberts organiseerde in 2006 de eerste editie van Burendag met 300.000 deelnemers, vanuit de gedachte dat niemand zich alleen hoeft te voelen. In 2008 sloot het Oranje Fonds zich als medeorganisator aan.

Tiplijn