Volle zaal bij voorlichtingsavond over reanimatie in WZA

Volle zaal bij voorlichtingsavond over reanimatie in WZA

De voorlichtingsavond over reanimatie in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen heeft een volle zaal getrokken.

Iedere dag krijgen driehonderd mensen in Nederland een hartstilstand. Hoe sneller wordt gestart met reanimatie, hoe groter de kans dat die persoon het overleeft. De harde realiteit is helaas dat slechts 12% van hen overleeft: omdat er toevallig mensen in de buurt waren die hulp konden bieden.

Wie weet wat hij moet doen als hij iemand op straat in elkaar ziet zakken? Veel mensen weten dat niet, terwijl ze wel zouden willen helpen. Voor hen was de voorlichtingsavond in het WZA over reanimatie, AED en burgerhulpverlening. Tijdens interessante lezingen gingen verschillende sprekers in op reanimatie, AED en burgerhulpverlening. Zij vertelden wat er met je lichaam gebeurt als je gereanimeerd wordt, waar het succes van een reanimatie van af hangt en wat een AED (Automatische Externe Defibrillator) precies doet. Wat is de zes-minutenzone? Wat kost een reanimatiecursus en waar kun je die volgen?

Oefenen
De sprekers waren cardioloog dhr C.V.A. Verhulst van het WZA, dhr. A. Snippe, voorzitter van stichting Hartveilig Drenthe en een patiënt die gereanimeerd is door een burgerhulpverlener en daar zijn leven aan te danken heeft. In de pauze konden belangstellenden oefenen op reanimatiepoppen en informatiestands bezoeken van de Harteraad, Hartveilig Drenthe en Stichting Reanimatie Drenthe. Natuurlijk was er ook gelegenheid om vragen te stellen.

WZA blijft u informeren: www.wza.nl/actueel/agenda

Tiplijn