Raad houdt minuut stilte voor slachtoffers ongeval Lonerstraat

Raad houdt minuut stilte voor slachtoffers ongeval Lonerstraat

De raad van Assen heeft vandaag, tijdens de eerste raadsvergadering in de nieuwe raadzaal, een minuut stilte voor de slachtoffers van het ongeval van woensdagavond gehouden.

Het was in de eerste raadsvergadering een heftig onderwerp na het reces. Burgemeester Marco Out vroeg om 1 minuut stilte ter nagedachtenis voor de slachtoffers van het auto-ongeval aan de Lonerstraat. Alle aanwezigen zijn gaan staan en hebben 1 minuut stilte gehouden.

Ongeval
Bij een zeer ernstig ongeval op de Lonerstraat in Assen zijn woensdagavond twee 19-jarige jongens uit Smilde om het leven gekomen. Drie jongens van 18 en 19 jaar uit Assen raakten gewond. Het ongeval gebeurde rond 22:30 uur. Een auto botste door een nog onbekende oorzaak tegen een boom. Alle vijf de inzittenden waren spelers van Asser Boys.

Bezoek Burgemeester
Burgemeester Marco Out is woensdagavond op de plaats van ongeval geweest om zich te laten informeren en steun te bieden aan de aanwezigen. Verder heeft hij diverse hulpverleners persoonlijk bedankt voor hun inzet. Donderdagmiddag is de Burgemeester met wethouder Booij en een wethouder van Midden-Drenthe op bezoek geweest bij de bijeenkomst in de kantine van de Asser Boys.

Tiplijn