Overlast door lekkage in het WZA vrijwel achter de rug

Overlast door lekkage in het WZA vrijwel achter de rug

Naar verwachting kan de Spoedeisendehulp (SEH) van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) in de loop van de middag weer open. Na de wateroverlast van donderdagochtend druppelt het plafond nog een klein beetje na.

Zowel het beton als de elektro zijn echter veilig verklaard. De afdeling Technische Zaken van het WZA plaatst zo snel mogelijk nieuwe, droge plafondplaten. Als vervolgens de ruimte is schoongemaakt kan de SEH weer open.

Sterilisatieafdeling weer in bedrijf
De Centrale Sterilisatieafdeling, waar de lekkage ontstond, is even na 14.00 uur weer in bedrijf gegaan. De waterleiding en de koppeling met een sterilisatiemachine zijn gerepareerd en de ruimte is droog- en schoongemaakt. Dat betekent dat medische instrumenten weer gesteriliseerd kunnen worden. Er is geen hinder meer te verwachten voor operaties en de processen op de poliklinieken. Slechts twee operaties moesten donderdagmiddag vanwege de lekkage helaas worden afgezegd. De betreffende patiënten hebben excuses en een boeket bloemen ontvangen en worden zo snel mogelijk opnieuw ingepland.

Veiligheid geen moment in geding gewest
Suzanne Kruizinga, lid raad van bestuur: Ik ben heel tevreden hoe snel en efficiënt de veiligheidsprotocollen in werking gingen. De veiligheid van onze patiënten en medewerkers is geen moment in het geding geweest, en de kritische processen hebben vrijwel ononderbroken kunnen doorgaan. Een groot compliment voor al onze medewerkers! 

Erik Smit
Tiplijn