Fotograaf Gino Wiemann houdt expositie over druppelfotografie

Fotograaf Gino Wiemann houdt expositie over druppelfotografie

Fotograaf Gino Wiemann uit Assen houdt in de maanden september en oktober in de Dissel een expositie over druppelfotografie.

Gino vond in deze fotografie een nieuwe uitdaging: ,,Als ZZP-fotograaf ben ik altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen, zo ook deze vorm van fotografie, vallende en botsende druppels fotograferen. Enige tijd geleden werd ik via een video op YouTube helemaal enthousiast van druppelfotografie. Na veel zoeken en eindelijk een druppel apparaat gevonden wat aan mijn wensen voldeed.

Perfecte foto
En druppels fotograferen is nog niet altijd zo makkelijk. Gino gaat alleen maar voor de perfecte foto: ,,Toen de spullen eenmaal in huis waren was ik niet meer weg te slaan uit mijn fotostudio en bleef ik de meest prachtige creaties maken. Het klinkt zo in de eerste instantie heel mooi en makkelijk, maar er zitten ontzettend veel uren fotograferen en proberen in. Het moeilijkste was het om de druppels in een bepaalde vorm te krijgen zoals ik voor ogen had. Door verschillende substantie te gebruiken; Xantam Gum en kleurstoffen met paar druppels afwasmiddel in de opvangbak, kwam ik tot hele mooie resultaten.

Expositie
Van 14 september tot en met 31 oktober zijn de druppel fotos te bekijken in het gebouw van Wijkvereniging Marsdijk aan de Kleuvenstee 2-4 in Assen.

En, de creaties zijn te koop: ,,Wie weet hangt er binnenkort zon prachtige druppelfoto bij u in de kamer, slaapkamer, kantoor of eender welke andere ruimte. Heeft u interesse in een foto, of misschien wel meerdere, dan kunt u Gino bereiken via www.wiemann.nl of direct via 06-23648770.

Tekst: Erik Smit

Lammie Wiemann
Tiplijn