Optreden Native Indian show met Tony Scott tijdens Vredesweek

Optreden Native Indian show met Tony Scott tijdens Vredesweek

In de Vredesweek zal Native de Indian show Wehpokamanong met Tony Scott (the Chief) en Harry Loco in Assen optreden.

Het is een speciale voorstelling op de dag van de Vrede. Dit zal plaatsvinden op 21 september om 20:00 uur in podium Zuidhaege in Assen.

Wehpokamanong
Wehpokamanong is een Zuid-Amerikaanse inheemse cultuurgroep dat sinds 2 februari 2017 bestaat. De groep werd opgericht door Rosa Artist en Jennifer en Germana Chobin. Zij begonnen als doelstelling om de jongere generatie, die geboren is in Nederland, te stimuleren naar bekendheid met hun cultuur en het leren en beoefenen van de inheemse taal, zang en dans. Taal en tradities zijn als fundament belangrijk in elke samenleving.

Tony Scott
Tony Scott (the Chief) bracht zijn eerste single Pick Up the Pieces nog maar 16 jaar was. Met Thats How Im Living en The Chief. Het laatste nummer was geschreven als een ode aan zijn afkomst, hij is namelijk een nazaat van een Amazone-indiaan van de Karaïben-stam. Zijn grootste hit had hij in 1990 met het nummer Get Into It, dat eind 1989 werd uitgebracht. Het leidde tot uitnodiging voor een optreden tijdens het New Music Seminar in New York. Precies rond het festival had Scott met de single Gangster Boogie de volgende grote hit. Met Ben Liebrand bracht Scott dat jaar ook nog de single Move to the Big Band uit, die ook rond de periode van het festival was opgenomen.

Scott kreeg eind 2015 de ziekte multiple sclerose. Op 15 februari 2016 was er een groot Tony Scott-evenement in Paradiso in Amsterdam met veel collegas uit de muziekwereld. Dit was het sluitstuk zijn van Scotts podiumcarrière. Nu voor even back on stage.

Harry Loco
Harry Loco (Woodstock performer) Is sinds 2001 actief in de muziek vooral als peace/protestzanger. Gaf een conceert tijdens the 45th anniversary of Woodstock Bethel NY, daar waar het ooit begon. Speelt momenteel overal in Europa op festivals in clubs en pubs, de laatste jaren veel in Amerika. Bekende nummers: Reclaim Love, Finland the song en 2012 the song, Hello World en onlangs Knockin on politicians door.

Tijdens deze voorstelling zullen de drie acts in elkaar overvloeien , the native sound, rap en sixties muziek.

Tiplijn