Bussen van Landmacht blokkeren blindengeleidestrook op station

Bussen van Landmacht blokkeren blindengeleidestrook op station

Maandagmiddag hebben autos en bussen van de Koninklijke Landmacht bij het station een tijd lang de blindengeleidestrook geblokkeerd.

Regelmatig is er veel commotie over het foutparkeren van taxis. Maar de bussen van Drenthe Tours, die vandaag in opdracht van de Koninklijke Landmacht bij het station waren, kunnen er ook wat van.

Stagelopers
In opdracht van Defensie rijdt Drenthe Tours VeVa-leerlingen, die stage komen lopen, naar de kazerne in Assen. Zij gaan daar hun beroepspraktijkvorming (BPV) doen. Vandaag waren de chauffeurs van mening dat ze maar onder de stationskap mochten parkeren, op de blindengeleidestrook voor visueel gehandicapte mensen. Toen de beide chauffeurs hierop werden aangesproken, gaven ze aan dat het hen niet uitmaakte en er geen andere plek was om te parkeren.

Niet de bedoeling
En dat moet natuurlijk niet de bedoeling zijn. Dat vindt Klaas Jan de Vries, directeur van Drenthe Tours, ook: ,,Het moet wel volgens de regels gaan, zij horen niet onder die luifel want dat is geen plek voor hun. Ze moeten gewoon parkeren op de plek waar de bussen horen te staan.

Landmacht
Ook woordvoerder Thea van Willigen van de Koninklijke Landmacht laat weten dat dit niet de bedoeling is: ,,Wij hadden daar niet mogen staan, dat klopt. Wij wilden de jonge lui niet ver laten lopen omdat zij niet weten waar ze in Assen moeten zijn. Ook worden de desbetreffende medewerkers aangesproken dat dit niet hoort: ,,We gaan bekijken hoe we dit in de toekomst kunnen oplossen.

Tekst: Erik Smit

Tiplijn