Studenten Daniëlle en Monique overhandigen cheque aan Soup Kitchen

Studenten Daniëlle en Monique overhandigen cheque aan Soup Kitchen

Vrijdag overhandigden de Drentse studenten Daniëlle Enting uit Grolloo en Monique de Boer uit Emmen, die tijdelijk aan de Stenden Hogeschool in Zuid-Afrika studeren, een cheque ter waarde van ¬3.500,- aan de Soup Kitchen in Port Alfred.

Door middel van de inzameling van dit bedrag kunnen maar liefst 23.333 mensen in de sloppenwijk Nemato voorzien worden van voedsel.

Soup Kitchen
Het begon allemaal op een dag in de Soup Kitchen van Port Alfred (Zuid-Afrika). Vroeg in de morgen vertrokken de studenten om vrijwilligerswerk te gaan doen. Gedurende de bereiding van het voedsel raakten zij in gesprek met de vrijwilligers van de Soup Kitchen over de sloppenwijk Nemato, de mensen die er leven en wat de Soup Kitchen voor hen doet. Ze waren geschokt, emotioneel geraakt maar ook erg onder de indruk. Geschokt door onder andere het feit dat er nog steeds mensen op een lege maag naar bed gaan, en dat zelfs de mensen die geholpen worden door de Soup Kitchen moeten dealen met 4 dagen zonder voedsel. Emotioneel geraakt omdat zij zich inbeelden hoe het zou zijn om het vreselijke gevoel van honger te moeten hebben en onder de indruk van de enorme inzet van de vrijwilligers van de Soup Kitchen en het werk dat zij leveren voor de armste en zwakste mensen in de sloppenwijk Nemato.

Inzameling
Initiatiefnemer Daniëlle Enting kwam meteen met het idee om geld in te zamelen om de Soup Kitchen minimaal een maand lang draaiende te kunnen houden en daarmee ruim 14.000 mensen te kunnen voorzien van voedsel.   ¬2.100,-. Een relatief gezien klein bedrag voor Nederlandse begrippen in verhouding tot het enorme resultaat dat het teweegbrengt. Dat moeten wij kunnen bereiken binnen de periode dat wij nog in Zuid-Afrika zijn, toch?   Aldus Daniëlle Enting. Meteen werd Monique de boer enthousiast en bood haar hulp aan. In de avond sprak Daniëlle met Lisanne van Mourik en ook zij werd enthousiast en bood haar hulp aan. Samen gingen zij opnieuw naar de Soup Kitchen en de sloppenwijk Nemato. Zij brachten voedsel, spraken met de mensen over hun leven, legden de situatie vast op camera en maakten er een indrukwekkende video van.

Verhoogd bedrag
¬2.100,- leek een mooi, haalbaar maar toch ook uitdagend bedrag. Maar overweldigende reacties met als gevolg een enorm aantal donaties zorgde ervoor dat dit doel al binnen een week gerealiseerd werd. De studenten besloten het bedrag te verhogen naar ¬3.500,- en ook dit bedrag hebben zij weten te realiseren. 23.333 mensen kunnen nu voorzien worden van voedsel met dank aan de studenten maar met name ook met dank aan de 149 donateurs.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn