Recordopbrengst tiende MidnightWalk in Assen (Video)

Recordopbrengst tiende MidnightWalk in Assen (Video)

De organisatie van de Rabo Midnightwalk Assen heeft vrijdagavond een bedrag van maar liefst 21.800 euro opgehaald voor Nationaal Fonds Kinderhulp.

Het is de netto opbrengst van de 10e editie van de mooiste avondwandeling van Assen . Dat brengt de totaalopbrengsten van alle Midnightwalks bij elkaar op ruim ¬173.000,-.

Lopen
Vrijdagavond 14 september liepen maar liefst 2.180 wandelaars aan deze tocht mee. Ieder betaalde ¬10,- entreegeld en dit gehele bedrag gaat zoals altijd 1 op 1 naar goede doelen. De acts en overige kosten worden gedekt met een bijdrage in geld of materiaal van een groot aantal sponsoren.

Wandelroute
De wandelroute had vanwege de jubileum editie een extra lengte van 8,5 kilometer en liep wederom door enkele prachtige plekken in Assen. De route ging vanaf het nieuwe startpunt Koopmansplein via Winkelcentrum Nobellaan en CSV Vincent van Gogh door het Lariksbos, Groene Dijk naar HVA, om van daaruit door het pand van Veiligheid Regio Drenthe, met veel bravour, het Kazerne terrein te doorkruisen. Onderweg waren er maar liefst 22 acts te zien, waaronder 8 lokale talenten, diverse band en koren, zeepbellen, straattheaters en de Marching Showband. Via de Bonte Wever, het Duurzaamheidscentrum kwamen de lopers uit bij het niet te missen Rapalje in het Asser Bos. Via Koningin Emma en haar pony in de Emmastraat arriveerden de wandelaars bij de finish aan de Kop van de Vaart en namen hun speldje trots in ontvangst.

Daar keek de Rotary Club Assen-Noord terug op een zeer geslaagde en drukke tiende editie van de Rabo Midnightwalk Assen.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_Sandra Kremer/Janet Smit
Tiplijn