Sudosa-Desto strijdt om titel  Vereniging van het Jaar 

Sudosa-Desto strijdt om titel Vereniging van het Jaar 

Volleybalvereniging Sudosa-Desto uit Assen is één van de drie finalisten die kans maken op de titel Vereniging van het Jaar .

Ambassadeurs en juryleden uit de sport,- en cultuurwereld hebben afgelopen weken alle provinciewinnaars van de verkiezing Vereniging van het Jaar  het vuur aan de schenen gelegd. De verenigingen werden door middel van een interview getoetst op thema s als: maatschappelijke impact, duurzaamheid en betrokkenheid.

Er zijn door de jury zes finalisten gekozen, afkomstig uit vijf verschillende provincies. In willekeurige volgorde zijn dat voor cultuur: De Rijdende Popschool uit Groningen, Muziekvereniging Soli uit Santpoort-Noord en Harmonieorkest Vleuten uit Utrecht. In de categorie sport zijn de finalisten: Volleybalvereniging Sudosa-Desto uit Assen, Rugbyclub The Big Bulls uit Almelo en Basketbalvereniging Crackerjacks uit Amersfoort. Uiteindelijk mag één sportvereniging en één cultuurvereniging de titel Vereniging van het Jaar gaan dragen. Volgende week worden de winnaars bekend gemaakt.

Sudosa-Desto
Volleybalvereniging Sudosa-Desto uit Assen is een maatschappelijk betrokken vereniging waar sport en plezier voorop staat. Het is een echte familieclub met een groot saamhorigheidsgevoel. Deze vereniging heeft een sportaanbod voor een zeer brede doelgroep. Speciale aandacht gaat uit naar de jeugd. Ze organiseren schoolvolleybaltoernooien en wijkgebonden volleybaltrainingen en proberen zo het jeugdvolleybal te stimuleren. Er zijn diverse samenwerkingen met het onderwijs, het AZC (trainingsgroep vluchtelingen), de buurtvereniging en andere sportverenigingen (o.a. op het gebied van veilig sportklimaat, rookvrije generatie, maar ook samenwerking op het gebied van persoonlijke sportontwikkeling). De ontwikkeling voor de sporter staat centraal. Het maakt eigenlijk niet uit welke sport je beoefent als je maar plezier hebt en jezelf kan ontwikkelen.

Ambassadeurs cultuur: Juvat Westendorp en Erik van der Hoff
Ambassadeurs Juvat Westendorp en Erik van der Hoff bezochten de provinciewinnaars in de categorie cultuur. Erik van der Hoff vertelde na zijn bezoeken: Iedere vereniging heeft zo zijn eigen bijzonderheden. De een is super strak georganiseerd en lijkt wel een bedrijf met enorme ambities en de ander is een warme familie. Ik vond het een feestje om in zo n korte tijd zulke enthousiaste vrijwilligers te ontmoeten. Wat een mooi leven bij de Vereniging. 

Tiplijn