Basisschoolleerlingen ontvangen Keuzegids Over!

Basisschoolleerlingen ontvangen Keuzegids Over!

Vanaf deze week ontvangen leerlingen van groep 7 en 8 op basisscholen in Assen en omgeving weer de keuzegids Over! In de gids presenteren de Asser scholen voor voortgezet onderwijs zich aan de leerlingen die een keuze gaan maken voor vervolgonderwijs.

De gidsen worden kosteloos verspreid op de basisscholen en bieden, naast informatie over alle scholen afzonderlijk, ook een uitgebreid overzicht van de voorlichtingsdata en open dagen.

Dit jaar is het voor het vierde jaar dat de Asser VO-scholen Terra, Pro Assen, Dr. Nassaucollege, Gomarus College en CS Vincent van Gogh intensief samenwerken op het gebied van voorlichting aan hun toekomstige leerlingen. Door de keuzegids Over! hebben de leerlingen en hun ouders/verzorgers alle informatie over het voortgezet onderwijs in Assen en omgeving overzichtelijk gebundeld bij elkaar.

Naast de papieren gids, ontvangen de groepsleerkrachten van groep 7 en 8 ook regelmatig de digitale voorlichtingskalender van de Asser VO-scholen. Dit doen we om het voor leerkrachten groep 7/8, leerlingen en ouders zo overzichtelijk mogelijk te houden.

Iedere school organiseert allerlei activiteiten op het gebied van voorlichting. We bundelen het graag; voor iedereen wel zo handig! , aldus Bert Benjamins, voorzitter werkgroep gezamenlijke voorlichting Asser VO- scholen.

Tiplijn