Nieuw riool onder spoorlijn Assen bijna klaar

Nieuw riool onder spoorlijn Assen bijna klaar

Het aansluiten van het nieuwe riool voor de woonwijk Assen-Oost is bijna klaar.

Aannemer Hoornstra uit Nieuw-Buinen is druk bezig met het aansluiten van het tweede deel van de rioolbuis onder de spoorlijn door. Bewoners van het stukje terrein, waar vroeger Coveco stond, hadden veel overlast door een te kleine rioolbuis. De buis was destijds onder het spoor aangelegd en aangesloten op het riool aan de Dr. A.F. Philipsweg, alleen het veroorzaakte veel stank. En overlast was niet acceptabel. De gemeente Assen heeft dit voorjaar belooft het probleem op te lossen.

Stankprobleem
Tijdens een rioolinspectie bleek dat de diameter van de buis niet goed was en het stukje riool niet goed af te lopen. Hierop is een plan gemaakt om de diameter te vergroten naar vierhonderd millimeter, en om een nieuwe buis onder het spoor door te persen. Deze zomer is de persbuis onder het spoor geduwd, vorige week is de aansluiting op de Dr. A.F. Philipsweg gemaakt.

Philipsweg weer open
De Philipsweg was voor het plaatsen van een duo-put bijna twee weken afgesloten, maar is inmiddels weer open. Alle oude en nieuwe buizen zijn weer aangesloten, alleen de straat heeft nog een tijdelijke bestrating. Het vrachtverkeer en verkeer van en naar het bedrijventerrein kan er weer langs.

Herman Broodstraat
Bewoners aan de Herman Broodstraat hebben nog twee weken overlast. Woensdag is een nieuwe put geplaatst, vanaf vandaag wordt er een stukje oud riool vervangen en wordt er een put verwijderd. Hierna kan de sloot langs het spoor hersteld worden en kunnen de straatmakers alles weer dicht leggen. Dan is als goed is het stank- en overlastprobleem in de Herman Broodstraat voorbij.

Tekst: Henk Smit

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn