Mannes heeft zijn plekje bij het station (Video)

Mannes heeft zijn plekje bij het station (Video)

Dinsdag is er de hele dag gewerkt aan het kunstwerk Mannes bij het station in Assen.

Dinsdagochtend kwam al vroeg de bouwploeg van het kunstwerk Mannes bij het station in Assen aan, waar vorige week de fundering voor het kunstwerk was geplaatst. Naast de bouwploeg was er ook een vrachtwagen met een bouwpakket van Mannes. Vele lokale fotografen hadden het nieuws gevonden en waren aanwezig om het kunstwerk te zien en vast te leggen.

Chemische ankers
Het kunstwerk is met chemische ankers aan de fundering vastgezet, hierna werd het in zeven delen gemonteerd. Een van de laatste, maar het meest bijzondere deel, was de kop van Mannes. Hierbij kon toch één van de installateurs hem zijn eerste knuffel en aai geven.

Onthulling
De feestelijke onthulling is op Werelddierendag op 4 oktober. Iedereen is die dag vanaf 13.00 uur van harte welkom op het Stationsplein. Voorafgaand zijn er in september diverse aanloopactiviteiten rond de komst van Mannes. Ook heeft Mannes sinds vandaag een eigen Instagramaccount waarop de opbouw en de activiteiten de komende weken worden gedeeld: www.instagram.com/MannesAssen .

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn