De vierde Kloosterveste Run komt er aan

De vierde Kloosterveste Run komt er aan

Op 6 oktober wordt er in Kloosterveen voor de vierde maal de Kloosterveste Run gehouden.

In 2015 is het begonnen met een sportieve traditie in de Kloosterveste, door het organiseren van de Kloosterveste Run. Eerdere edities waren een groot succes te noemen, met ruim 400 deelnemers, waarvan een behoorlijk deel kinderen. Dit jaar staat de Kloosterveste Run opnieuw op de planning. Naast de inmiddels bekende 500, 1000 en 1500 meter voor de kinderen zal ook de 5 en 10 km weer van start gaan. Bijzondere deze keer is de aanvulling van de Run met een de Kloosterveste Wandeltocht van 2500 meter.

Assen Runs Scholencompetitie
Sinds 2016 is de Kloosterveste Run aangesloten bij Assen Runs en daarmee automatisch ook onderdeel van de Assen Runs Scholencompetitie. Elke deelnemende leerling van een Asser basisschool scoort automatisch punten voor zijn of haar school. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is: deelnemen! Daarvoor hoeft een basisschool zich niet ergens aan te melden. Vanaf de eerste mee-rennende leerling doet een school automatisch mee in deze competitie. Deelname aan de Kloosterveste Kidsrun is gratis en na afloop ontvangt iedereen een tastbare herinnering. Daarnaast ontvangen de 1e drie meisjes én jongens in elke afstand een echte beker.

5 en 10 km
Naast een drietal afstanden voor kinderen organiseert de Kloosterveste Run opnieuw een tweetal runs voor oudere kinderen en volwassenen; de 5 km en 10 km met onderscheid tussen vrouwen en mannen. De route is dezelfde als in de voorgaande jaren en naast een tastbare herinnering voor alle deelnemers is er voor de winnaars het prijzengeld.

Kloosterveste Wandeltocht 2,5 km
Nieuw dit jaar, is de organisatie van de Kloosterveste Wandeltocht. Deze tocht is voor mensen (jong en oud) voor wie de afstand te groot is, of er een andere reden is waardoor de bestaande afstanden geen optie zijn. Een laagdrempelige activiteit voor mensen de wel lekker sportief bezig willen zijn. De wandeltocht omvat een parcours van 2,5 km door de wijk Kloosterveen en uiteraard krijgt men na afloop een mooi aandenken aan dit avontuur. De Kloosterveste Run is op deze manier voor iedereen toegankelijk.

Programma
Het programma start om half elf met de Kidsrun, gevolgd door de wandeltocht en 5 en 10 km in de middag.

10.30  10.45uur: Kidsrun 500 m
11.15  11.30 uur: Kidsrun 1000 m
12.00  12.15 uur: Kidsrun 1500 m
12.30 - 13.30 uur: Kloosterveste Wandeltocht 2500m
13:45  14.30uur: 5 km run voor alle leeftijden vanaf 12 jaar, mannen en vrouwen
15.00  16.30 uur: 10 km run voor alle leeftijden vanaf 16 jaar, mannen en vrouwen

Inschrijven
Inschrijven is mogelijk via de website www.kloostervesterun.nl. De kosten voor de 5 en 10 km bedragen EUR 6,50 (EUR 7,50 op de dag zelf),de wandeltocht kost EUR 2,50 en de Kidsrun is volledig kosteloos.

Als organisatie hopen ze natuurlijk weer vele sportievelingen te mogen begroeten, dus wacht niet langer en schrijf je vandaag nog in!

De Kloosterveste Run is onderdeel van een programma aan activiteiten die elke eerste zaterdag van de maand plaatsvinden in het winkelcentrum Kloosterveste. De Kloosterveste Run wordt mede mogelijk gemaakt door de winkeliersvereniging Kloosterveste, Assen Runs, Run2Day en Forte Sportswear.

Tiplijn