Reddingsactie van waterhoentjeskuikens in Assen

Reddingsactie van waterhoentjeskuikens in Assen

De Dierenambulance in Assen kwam woensdagmiddag in actie toen er een melding kwam dat baby waterhoentjes in bij de ingang van een waterduiker in nood zaten.

De moeder en twee babys waren in de voorstort van een lange waterduiker terecht gekomen. Met schepnetten hoopte de redders de waterhoentjes te kunnen redden, maar alleen moeder waterhoen kon nog ontsnappen.

Assen heeft een heel netwerk aan vijvers en waterbuizen om doorstroming te houden in de vijvers. Stilstaand water is gevaarlijk, dus wordt er constant zorg gedragen dat het water in beweging is. De kuikens waren bij de vijver die om sporthal de Timp loopt, en uitkomt bij de Meester Groen van Prinstererlaan en Thorbeckelaan, terecht gekomen.

Dierenambulance
De dierenambulance en de gemeente Assen waren ingeschakeld die tezamen hebben geprobeerd de dieren te redden. De moeder van de waterhoentjes is gered, maar de piepende kuikens zijn in het onderwaternetwerk verdwenen en zullen uitkomen bij de vijver langs de Thorbeckelaan. Daar werd woensdag ook direct naar gezocht. Omdat dit een lange buis is, duurt het een tijd voordat de kuikens de buis uit zullen drijven. De hulpdiensten en omstanders gaan regelmatig kijken en hopen op de terugkomst van de twee baby-kuikens van het waterhoentje.

Ziet u de baby-kuikens uit de buis komen? Bel dan met de dierenambulance.

Tiplijn