Gezellige drukte op eerste dag Truckstar Festival (Video)

Gezellige drukte op eerste dag Truckstar Festival (Video)

Het was zaterdag heerlijk weer en de parkeerplaatsen op het TT Circuit waren vol. Het was de eerste dag van het Truckstar Festival.

Zaterdagmorgen kwamen er al ruim voor de start van het programma de bezoekers binnen en werden de chauffeurs wakker van de eerste nacht op het warme circuit in Assen. Gelukkig was de nacht ook een omslag van de temperatuur, waar het vrijdag nog boven de 35 graden was bleef zaterdagochtend de thermometer rond de 25 tot 27 graden hangen.

Intocht
De organisatie van Truckstar is tevreden over de instroom. Rond 01:00 uur in de nacht konden zij ook hun eerste biertje pakken, want alle trucks stonden toen op hun plaats. Rond 22:45 uur waren de wegen rond het circuit vrij van truckers en de gigantische instroom van ruim 2200 deelnemende trucks. Precies op tijd kon ieder konvooi binnen rijden en konden de honderden kijkers genieten van een mooi spektakel.

Zand
Tientallen vrachtwagens met zand zijn op het circuit uitgereden en op diverse plaatsen lagen stalen platen om de truckers veilig en vooral behoedzaam te laten draaien en te steken op hun plaatsen. Het circuit is multifunctioneel en moet na dit festival snel weer gereed zijn voor ander activiteiten.

Publiek
De instroom van het publiek was zaterdag al vroeg en velen hadden op slecht weer later op de dag gerekend. De organisatie kon het publiek dat moest parkeren niet meer bij de hoofdingang kwijt. In de middag moesten bezoekers die wilden parkeren gebruik maken van de motorstalling.

Activiteiten
Er was voldoende ruimte om de gasten hun vertier te geven en overal was het gezellig druk. De tribunes waren vol en overal liep voldoende publiek. Natuurlijk om naar de trucks te kijken maar vooral ook om een praatje met de truckers zelf te maken. Ook werd er om veel nieuw personeel gevraagd.

Zie alle fotos in het fotoalbum op Facebook.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn