Containers na augustus niet met willekeurige pas meer te openen

Containers na augustus niet met willekeurige pas meer te openen

De containers in Assen zijn na augustus niet meer met een willekeurige mifarepas te openen. Dat laat de gemeente weten.

Enkele maanden geleden ontdekte raadslid Luc Rengers dat ondergrondse containers in Assen met elke pas met een mifaresysteem en telefoons met een NFC-chip open kunnen. Ook met de key-card van een hotel en toegangsdruppels van gebouwen kunnen een aantal containers worden geopend.

Softwareprobleem
Volgens woordvoerder Henk Kersten heeft het te maken met een softwareprobleem: Het klopt dat wij problemen ervaren met onze software. Daardoor is het bij een aantal containers in Assen mogelijk om met een willekeurige mifare pas de container te openen. Er wordt hard aan gewerkt om dit probleem op te lossen.

Oplossing
Eind augustus moet het probleem zijn opgelost. Het probleem zit in een koppeling tussen twee software pakketten. Er wordt hard gewerkt om dit op te lossen. De verwachting is dat het probleem eind augustus is opgelost. Om burgers de mogelijkheid te bieden dat ze hun afval kwijt kunnen is er voor deze oplossing gekozen. In meerdere wijken van Assen is het probleem al opgelost, aldus Kersten.

Erik Smit

Tekst: Erik Smit

Heeft u nieuwstips? Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bel of WhatsApp: 06-37456090. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar voor urgente nieuwstips.
Spelfout ontdekt? Neem contact met ons op.

Tiplijn