Gemeente start met handhaven bij station

Gemeente start met handhaven bij station

De gemeente Assen gaat vanaf vandaag bij het station in Assen handhaven. Zowel op foutgeparkeerde fietsen als foutgeparkeerde taxichauffeurs.

Dat laat gemeentewoordvoerder Martin de Bruin weten. Al enige tijd is er bij het nieuwe station overlast van fietsen. Er is een gratis overdekte fietsenstalling gemaakt maar de mensen blijven hun fietsen op plekken neerzetten waar dit niet is toegestaan.

Vorige week is de gemeente gestart met mensen te waarschuwen dat de fietsen verwijderd zullen worden. ,,We hebben de fietsen gelabeld en zijn verplicht 2 dagen te wachten. Na 2 dagen verwijderen wij de fietsen. Wij gaan dus ook vanaf deze week alle fietsen die verkeerd staan een last onder dwangsom op leggen de komende periode , laat De Bruin weten.

Taxichauffeurs
Ook de taxichauffeurs zullen worden aangesproken dat zij verkeerd staan geparkeerd. Maar ook zij kunnen volgens de gemeentewoordvoerder volgende week een proces-verbaal verwachten als zij fout blijven parkeren: ,,Wij gaan 7 dagen waarschuwen bij de taxi s en gaan we ze doorverwijzen naar de juiste plaats. Na de 7 dagen gaan wij hier op handhaven. Ze staan momenteel of op de stoep of in parkeerverbod, voor beide kunnen wij een aankondiging van beschikking uitschrijven (proces- verbaal). 

Tekst: Erik Smit

Tiplijn