Convenant getekend voor behoud medewerkers voor de Drentse zorg

Convenant getekend voor behoud medewerkers voor de Drentse zorg

Bestuurders van 13 zorgorganisaties in Drenthe hebben op 27 juni een convenant getekend waarin zij samen de verantwoordelijkheid nemen om medewerkers te behouden voor de Drentse zorg.

Want iedere zorgmedewerker is nodig om ook de komende decennia kwalitatief goede zorg te blijven bieden aan kwetsbare mensen. Bovendien hebben werkgevers elkaar nodig zich in de zorg te profileren als aantrekkelijke werkgever.

Het implementatieteam van Waardigheid en trots heeft ondersteund bij de totstandkoming van het convenant. Projectleider Jan Verschuren is enthousiast: Dit convenant is een prachtige uitwerking van de samenwerking en openheid die V&V-aanbieders in de regio Drenthe opgebouwd hebben en wat maximale toegevoegde waarde heeft voor cliënten en zorgprofessionals. 

De betrokken organisaties bij het convenant zijn: De Westerkim, Treant Zorggroep, De Zorgzaak, Icare, t Derkshoes, NNCZ, Interzorg, Dignis Lentis, Zorggroep Drenthe, Accolade Zorg, Zorggroep Noorderboog, ZZWD en Tangenborgh. Dit convenant is een initiatief van de ouderenzorgorganisaties en vloeit voort uit de inspanningen van de Drentse VVT-sector met betrekking tot de implementatie van het kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. Het convenant sluit naadloos aan bij het Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten (RAAT), waarmee tekorten in de zorg in gezamenlijkheid en regionaal worden aangepakt.

Tiplijn