Na vier jaar weer Brommen op de TT-baan (Video)

Na vier jaar weer Brommen op de TT-baan (Video)

Duizenden bromfietsers, waaronder NORMAAL-zanger Bennie Jolink, 50cc-Grand Prix sterren Aalt Toersen en Jan de Vries, brachten afgelopen zondag een bezoekje aan het TT Circuit voor Belevingsevenement BromfieTTs, waarbij bromfietsers onder meer met hun trots op de historische TT-baan mochten rijden.

Om 11.00 uur gingen de beroemde Grand Prix startlichten op groen voor bromfietsers, passagiers, clubs, maar ook voor nieuwsgierige bezoekers die zich graag nog eens wilden onderdompelen in de brommertijd .

Vanuit alle windrichten naar Assen
Het brommen  vanuit alle windrichtingen naar het TT Circuit Assen was voor vele bezoekers al een avontuur. Het rijden op de de baan waar slechts een week geleden de MotoGP-sterren hun rondjes draaiden, gaf een extra dimensie aan één van de grootste brommertreffens van Nederland. Temeer omdat tweevoudig 50cc-wereldkampioen Jan de Vries één van de voorrijders was! Zelfs NORMAAL-zanger Bennie Jolink liet zich de kans niet ontnemen om zoveel brommers bij elkaar te zien en de beroemde TT-baan op een oude Zündapp te verkennen.

Weer verliefd
Veel bezoekers kwamen voor een hereniging met de brommer uit hun jeugd, die uit vaders tijd of zelfs uit grootvaders tijd. Sommigen werden spontaan weer verliefd en zowel nieuwe als oude zeldzame brommers wisselden op het TT-circuit van eigenaar. Ook de 16-jarige bromfietser, die dagelijks naar school bromt op een moderne scooter of brommer, was goed vertegenwoordigd. Radio 5 uit Hilversum besteedde op de zaterdag maar liefst 2 uren aandacht aan het thema in een LIVE-uitzending vanaf het TT-circuit. Daarin kwamen alle verhalen naar boven: van het brommers kiek n , tot een Vlaardings stuur  en het succesverhaal van de Nederlanders in de borrelglaasjesklasse .

De dag bestond uit verschillende bromsessies  op de baan, races met klassiekers en een showplein met meer dan 100 exclusieve bromfietsen en een onderdelenmarkt. Voor (her)opstappers bood bromfietsmerk MASH de mogelijkheid om het magische gevoel van het brommer rijden opnieuw te beleven op de nieuwe MASH Fifty modellen. Op de stand van Bromfiets magazine was oom Agent  aanwezig met de gevreesde rollenbank , dit keer echter om certificaten uit te delen in plaats van prenten .

Jan Eggens
Tiplijn