De Dennenweg langs het spoor richting GGZ en woonpark Diepstroeten is deels herlegd.

Aannemer Heijmans is druk bezig met de aanleg en ombouw van de Dennenweg in Assen. Mede omdat er een nieuwe tunnel komt, moeten de wegen hiernaartoe vooraf worden aangelegd. Het beekje wat omgelegd moest worden is klaar. Verder is de aannemer druk bezig met de aanleg van de nieuwe kruising en de toegangswegen. De afgelopen dagen is er veel zwarte grond afgevoerd, vrijdag is er met vrachtwagens nieuwe grond gestort. Het opbouwen van de nieuwe kruising gebeurd in lagen van 30 centimeter dikte waarbij de zandlaag iedere keer verdicht wordt door een zware trilplaat.

Zand verplaatsen
Bij de aanleg van de nieuwe kruising en de tunnel wordt veel zand verplaatst en is er veel verkeer van vrachtwagens en trekkers. Het zwarte grond kan op het GGZ-terrein gestort worden, waar de sloopput van het oude GGZ-gebouw gevuld kan worden. Het nieuwe zand komt uit Smilde bij Koers vandaan en wordt per vrachwagen aangevoerd. Als er voldoende zand op de kruising ligt, kunnen de wegenbouwers starten met herindeling van de kruising.

Open voor de bouwvak
Het was de planning om voor de bouwvak open te gaan, maar of dit zal lukken is onbekend. De bouwvak is van 6 augustus tot 24 augustus. Heijmans werkt met veel lokale onderaannemers en met eventuele extra mankrachten kan veel gerealiseerd worden. Maar dit zal iedere uitvoerder op ieder project willen.

Verslag: Henk Smit

Tiplijn