Verloedering van recreatiepark Zeijerveen

Verloedering van recreatiepark Zeijerveen

Duizenden euros moest het kosten, het recreatiepark Zeijerveen bij de Asser woonwijk Kloosterveen.

Een speciale projectgroep wilde per se in 2013 dat er bij de woonwijk een recreatiepark zou komen, maar waar zijn de bezoekers vijf jaar later?

Er waren veel plannen en toezeggingen van meerdere partijen voor het park, alleen is het nu op sommige plaatsen een vuilnisbult en een ongemaaide fietscrosbaan met een onveilig parcours. De activiteiten voor kinderen zijn nooit van stapel gekomen. Een doorn in het oog voor veel Assenaren.

Halfpipe
Bij het recreatiepark is een halfpipe aangelegd en daarmee zijn de tien bezoekers per dag ook heel blij. De jeugd van Kloosterveen verdiende wat, want er was veel voor de jeugd misgegaan bij de start van de bouw van de woonwijk, in 1997. De hangjeugd had geen plek en er moest een park komen voor de Kloosterveners, alleen vijf jaar verder is dit het beeld.

Plannen voor een kinderboerderij
stichting Phusis en de gemeente lieten begin 2017 weten dat er een kinderboerderij in de wijk zal komen, alleen kunnen beide partijen niet uit de plannen komen.

Mening
Ooit zal Kloosterveen zijn beloofde recreatiepark en bezoekers krijgen. Wat vindt u? Laat het weten op www.facebook.com/assen.stad

Tekst: Henk Smit

Tiplijn