Bomen verliezen blad door droogte

Bomen verliezen blad door droogte

Op vele plaatsen in Assen beginnen bomen last te krijgen van het watertekort, daardoor verliezen zij hun bladeren.

Aan de Industrieweg en op andere plaatsen in Assen hebben de bomen last van water tekort. In de natuur is dat de bomen bij watertekort hun bladeren laten vallen en in een overlevingspatroon komen. Water geven heeft geen nut, dit omdat de bomen met kluit diep zijn geplant en er geen beluchting of waterdrainagebuizen bij zijn geplaatst. Iedere boom heeft een plantengat.

Overleven ze het wel?
Een boomexpert vertelt dat de bomen dit wel overleven en volgend jaar er weer fris bijstaan, als er straks een nattere periode komt kan er zelfs nog wel wat blaadjes terug komen. De bomen zitten in plantgaten en hebben ruimte genoeg om uit tegroeien en door meer wortels aan te maken nieuw water te vinden. De natuur heeft last van de droogte en regelt dit zelf met bladval.

Natuurfotos
Ziet u ook leuke Asser natuurplekjes of eigennaardigheden in de natuur? Stuur ze in! AssenStad is bereikbaar via facebook, twitter, e-mail en WhatsApp: 06-37456090

Heeft u nieuwstips? Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bel of WhatsApp: 06-37456090. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar voor urgente nieuwstips.
Spelfout ontdekt? Neem contact met ons op.

Tiplijn