Fietspad in Vredeveldsetunnel bijna klaar

Fietspad in Vredeveldsetunnel bijna klaar

Straatmakers van Broekema moesten lang wachten voordat zij verder konden met het straatwerk van de Vredeveldsetunnel, maar voor de TT is het dicht.

Uitlopende werkzaamheden bij de aannemer van het station hebben voor behoorlijke vertraging voor de straatmakers van Broekema gezorgd. Vier weken geleden was het team al bezig met de tijdelijke aansluiting bij de ingang van het station, maar alles verliep anders en zijn tijdelijk uitgeweken naar een andere klus.

Vorige week kwamen de langverwachte stenen aan waarna ze met het voetpad vanuit de fietsenstalling naar boven zijn begonnen met straten. Hierna kwam het fietspad aan de orde. Deze dagen is er hard gewerkt met het plaatsen van de stoepranden en nieuwe straatkolken. Toch maken ook deze straat makers er een mooi project van.

Herinrichting
De straatmakers gaan behalve het fietspad ook de herinrichting doen van het gebied tussen het nieuwe station en de kantoorgebouwen aan de Stationsweg. Broekema komt wel uit de stad Groningen maar hebben de afgelopen jaren meerdere klussen in Assen gedaan. Het meest bekende is de herinrichting van de Brink en de brinktrechter met de fontijnen.

Zie: www.broekemawegenbouw.nl/bestrating

Tiplijn