Keuken Asser kazerne dicht door ratten- en muizenplaag

Keuken Asser kazerne dicht door ratten- en muizenplaag

De keuken van de kazerne in Assen is dicht. Reden: een ratten- en muizenplaag.

Het blijkt dat de keuken in Assen de meest slechtste keuken van Nederland is. Defensiecateraar Paresto is in 2002 opgericht met het doel alle voedselvoorzieningen en kantines bij Defensie onder een organisatie te krijgen, dan verkopen aan de markt en zorgdragen dat er een hoger niveau van voedselbereiding zal komen. Alleen nu blijkt dat door de bezuinigingen bij Defensie er grote achterstanden in onderhoud zijn geweest, ook bij de keukens van Defensie.

Keuken in Assen dicht
Staatssecretaris Visser noemde in het debat vandaag de top 10 van kazernes waar de kantines en keukens niet meer aan de eisen voldoen en daarin neemt de kazerne in Assen de koppositie in. De voedselveiligheid is hier mogelijk in het geding. Naast de NVWA inspecteert ook het Rijksvastgoedbedrijf die locaties. Volgens Visser zouden er geen acute problemen zijn, maar zijn de huidige misstanden wel het gevolg van jarenlange bezuinigingen op de vastgoedportefeuille van Defensie.

Welzijn militairen
Militairen in opleiding en de vaste medewerkers van de karzerne in Assen krijgen geen vers eten meer uit de Asser keuken omdat de ratten en muizen niet geweerd kunnen worden. Het vertrouwen van vele militairen in Assen zijn geheel verdwenen in Defensiecateraar Paresto. Militairen die klaargestoomd worden voor uitzending krijgen geen kwalitatief eten meer uit Assen, maar van buiten Assen.

Tiplijn