Tweede grote kraan op bouwproject Assen (Video)

Tweede grote kraan op bouwproject Assen (Video)

Donderdag is er een tweede kraan op het bouwproject aan de Vredeveldse eiland gebouwd.

Drie diepladers waren nodig om een tweede mega kraan te plaatsen waar de aannemer naast twintig koopwoningen ook een appartementencomplex gaat bouwen. Speciaal voor het zwaardere en het hogere werk is de tweede kraan aangekomen. Er is lang over de bouw op het eiland gediscussieerd. Uiteindelijk is de bouw gestart en zullen de eerste woningen dit jaar opgeleverd gaan worden.

Derde kraan
Dit is de derde kraan die op dit project gebruikt gaat worden, de eerste kraan was snel weg door een defect. Het is onbekend of de huidige derde kraan als vervanging komt of als tweede werkkraan bij de appartementen. De koopwoningen zijn allemaal verkocht en de appartementen worden straks verhuurd door Actium.

Actium bouwt 84 appartementen in Assen
Actium tekende een overeenkomst met Nijhuis Noord voor de ontwikkeling en realisatie van 84 duurzame nieuwbouwappartementen in Assen Oost. Nijhuis Noord heeft de appartementen ontwikkeld en start nog dit voorjaar met de bouw van 24 stadse en energiezuinige huurappartementen op het Vredeveldseiland op de plek van de voormalige Landbouwschool aan de Sperwerstraat. De woningen zijn zo n 70 m² en hebben twee (slaap)kamers. Met een betaalbare huurprijs van 597,30 euro exclusief servicekosten (prijspeil 2018) zijn de appartementen uitermate geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens.

Wanneer alles volgens planning verloopt, kunnen de nieuwe bewoners ergens eind december 2018 verhuizen naar hun nieuwe appartement. Later dit jaar wordt in de wijk gestart met de bouw van de resterende 60 woningen. In het Palet aan de kant van de Rolderhoofdweg. Alle appartementen liggen op een centrale locatie op tien minuten fietsen van de binnenstad en loopafstand van het station en het Amelterbos.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn