Minister van Onderwijs bezoekt TT-Instituut

Minister van Onderwijs bezoekt TT-Instituut

Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) verraste het TT-Instituut van Drenthe College deze week (maandagochtend) met een bezoek. Dat deed zij voorafgaand aan het congres Techniekpact, dat plaatsvond op het TT Circuit.

De minister liet zich door studenten en docenten informeren over de opleidingen auto- en motorfietstechniek. De studenten hebben haar onder andere uitgebreid verteld over de werking van de snelle motoren, de Morocco Desert Challange  een woestijnrally waaraan zij dit jaar meededen - en waterstofminiatuurautos, waarbij enkele teams deelnamen aan het NK en WK.

Hartstikke leuk bezoek , reageert student Timo van Riesen van de opleiding motorfietstechniek. De minister toonde veel belangstelling en stelde ons kritische vragen.  De studenten van het TT Instituut hadden de komst van de minister goed voorbereid met een presentatie, een grote schoonmaak en het poetsen van de motoren. Timo droomt van een carrière in de motorracewereld. Ik wil graag monteur worden. Dat heeft mijn passie. Het TT-Instituut leidt mij daarvoor op en de opleiding heeft alle connecties om mijn droom te kunnen waarmaken. 

Opleidingsmanager Dick Huisman van het TT-Instituut voelt zich vereerd met het bezoek van de minister. We hebben haar mooi kunnen laten zien, wat er binnen onze technische mbo-opleiding allemaal gebeurt. Vooral onze sterke verbinding met het bedrijfsleven is belangrijk. Zo kunnen wij studenten levensechte projecten bieden. Daar lopen mbo ers warm voor. 

TT-Instituut Assen biedt allerlei mbo-opleidingen voor auto- en motorfietstechniek en is gevestigd op het TT-Circuit.

Esther Hardon/Drenthe College
Tiplijn