Nieuwe beheerplan Valkenstijn betreedt het landgoed per koets

Nieuwe beheerplan Valkenstijn betreedt het landgoed per koets

Het beheerplan van Landgoed Valkenstijn wordt vrijdag 22 juni om 11:45 uur aangeboden aan het bestuur van de stichting.

Landgoed Valkenstijn wordt al sinds 2005 met veel liefde beheerd door de stichting Valkenstijn en haar vrijwilligers. Er wordt gewerkt aan een toekomst met respect voor het indrukwekkende verleden van het landgoed uit 1630. Zo is de stichting bezig de oude contouren te herstellen en te behouden. Onlangs is een nieuwe brug geplaatst, zoals deze vroeger ook op het landgoed was te vinden.

Ook wordt veel aandacht geschonken aan de natuur. In samenwerking met landschapsbeheer Drenthe is er daarom een beheerplan gemaakt, met een grote diversiteit aan planten. In het beheerplan wordt bijvoorbeeld aandacht geschonken aan de stinsenplanten. Deze plantengroep staat bekend als sierplanten soort, die veel voorkwam op oude landgoederen.

Dit alles past prima in een omgeving waar niet alleen de flora zegeviert, maar ook de fauna zijn plek heeft gevonden. Zo zijn er vele salamanders, vogels en insecten, zoals libellen te vinden. Het beheerplan is een combinatie van respect voor het verleden met diversiteit in de natuur. Hierdoor kunnen mensen heerlijk wandelen op het landgoed Valkenstijn en is het voorbereid op toekomst.

Tiplijn