VVD-fractie Assen stelt kritische vragen over stijging kosten drinkwater WMD

VVD-fractie Assen stelt kritische vragen over stijging kosten drinkwater WMD

De VVD-fractie stelt kritische vragen over de stijging in de kosten van het drinkwater in Assen.

In diverse media las de VVD Assen dat het jaarverslag van de WMD wordt uitgesteld met enkele maanden. Aanleiding zou zijn dat de aandeelhouders onaangenaam verrast zijn over de voorgestelde verkorting van de afschrijvingstermijnen van het waternet van 50 jaar nu naar 35 jaar.

Dit leidt tot hogere jaarlijkse lasten. Om die extra lasten op te vangen bestaat de kans dat de tarieven van de WMD hoger worden. Dat is nadelig voor inwoners en bedrijven van Assen en Drenthe. De VVD-fractie Assen wil dat het college zich inzet deze verhoging te voorkomen en daarvoor zich als aandeelhouder sterk maakt.

De fractie vraagt daarom het college de volgende vragen:

- Voorzitter de eerste vraag is of het college en de aandeelhouder zich herkennen in de berichtgeving in de media?

- Is het college het met de VVD eens is dat wij als aandeelhouder, naast het belang van de onderneming, vooral dienen toe te zien op de effectiviteit van het bedrijf om zo de kosten zo laag mogelijk te houden. Dat heeft immers effect op de tarieven die de inwoners en ondernemingen in Assen berekend krijgen.

- Kan het college de redenatie van de VVD Assen onderschrijven dat een kortere afschrijvingstermijn leidt tot hogere jaarlasten. En dat daarmee de kans bestaat dat tarieven voor onze inwoners en bedrijven stijgen?

- Is het college en de aandeelhouder bereidt deze zorgen over de kosten en tarieven over te brengen aan onze medeaandeelhouders en de bestuurders van het bedrijf.

- Gaat het college en de aandeelhouder zich inzetten om deze mogelijke tariefstijging te voorkomen?

Vanavond worden de vragen in de raad besproken.

Tiplijn