Fout geparkeerde fietsen op Stationsplein lost nog niet op

Fout geparkeerde fietsen op Stationsplein lost nog niet op

Het blijft een puinhoop bij het kantorencomplex aan het Stationsplein in Assen, waar een groot deel van de bezoekers van het station hun fiets neerzetten.

Ruim tien dagen blijft het voor veel mensen een doorn in het oog. Treinpassagiers zetten massaal hun fiets verkeerd neer, ondanks dat er bij de gemeente Assen voldoende informatie binnen is gekomen. De fractie van Stadspartij PLOP en andere raadsleden hebben interactie gevraagd maar tot op heden nog geen resultaat gezien.

Gebodsbordjes opgehangen
De bedrijven rond het Stationsplein hebben bordjes opgehangen, maar daar lijkt minimale interactie op te komen en de fietsendump blijft bestaan. ProRail en de NS zouden juiste borden plaatsen, maar tot op heden is dit nog niet gebeurd.

Handhaven en verwijderen
Volgens ondernemers in de omgeving lopen handhavers van de gemeente er tussen door om te zoeken naar foutgeparkeerde autos. Het fietsenprobleem wordt voor nu nog links gelaten en zo blijft er bij omliggende ondernemers en bewoners frustratie.

Politiek er boven op
De fractie van Stadspartij PLOP blijft het probleem in ieder geval in zijn vizier houden. Vorige week stelden zij collegevragen, onder andere over wat er met het fietsenprobleem gaat gebeuren. De reactie laat nog even op zich wachten.

Verslag: Henk Smit

_auto_generated_thumb_
Tiplijn