Evensong met het Roder Jongenskoor in Adventskerk

Evensong met het Roder Jongenskoor in Adventskerk

Op 17 juni, de derde zondag na Trinitatis, zingt het beroemde Roder Jongenskoor o.l.v. Rintje te Wies een Evensong in de Adventskerk te Assen.

In een Evensong wordt altijd weinig gesproken en des te meer gezongen; zelfs de gebeden zijn grotendeels getoonzet. Maar niet alleen het koor zingt: de aanwezigen worden ook van harte uitgenodigd om Engelse Hymns mee te zingen. Organist Sander van den Houten zal zowel het koor als de samenzang begeleiden. Ook is hij te horen in twee orgelsoli aan het begin en eind van de evensong.

Een Engelse Evensong bevat enkele vaste elementen, zoals het Magnificat (Lofzang van Maria) en een Nunc Dimittis (Lofzang van Simeon). Deze werken worden altijd na de lezingen gezongen. In dit geval kunt u luisteren naar een toonzetting van Thomas Tertius Noble, een kerkmusicus uit eind van de negentiende eeuw.

Het koor begint de Evensong met een prachtig introïtus: het ingetogen motet Sicut Cervus  van Palstrina: Zoals het hert smacht naar de waterstromen, zo verlangt mijn ziel naar U, God.  Uitbundig van toon is psalm 148 van Thomas Attwood. Later in de viering horen we de tekst van psalm 122: O pray for the peace of Jerusalem  van John Goss wat weer veel meer ingetogen is. Liturg in deze evensong is Kees Richters.

De toegang is gratis. De uitgangscollecte wordt warm aanbevolen, zodat we kunnen doorgaan met het organiseren van Musica pro Deo.

Tiplijn