Schaapscheerderfeest komend weekend in Marsdijk

Schaapscheerderfeest komend weekend in Marsdijk

Ook dit jaar is er een kleinschalig schaapscheerdersfeest in De Landjes van Marsdijk. Landschapsbeheer het Witterveld organiseert het feest op vaderdag 17 juni, op het grote veld vlakbij de fietsbrug.

Er zijn verschillende demonstraties, zoals schapen scheren, het spinnen van wol en schapen drijven met bordercollies. Het scheren gebeurt met een scheerapparaat en ook op de ouderwetse manier met de handschaar. De vachten zijn daar ook te koop.

De kinderen mogen helpen bij het scheren van de schapen. De wolspinster zien we werken achter een echt spinnewiel, iets wat we eigenlijk alleen uit sprookjes kennen.

Er zijn diverse stands van lokale producenten, waar dingen gekocht kunnen worden. Zoals honing van de Asser imkers, oesterzwammen en kaarsen van Country Smile in Loon en biologische groenten van Wout s Kwekerijen in Smilde. Gewoon Roelanda! gaat ons verrassen met haar keramiek-werken. En voor een lekker ijsje is de IJskoning er natuurlijk weer bij. Hij verkoopt ook eco-biologisch schepijs en zelfs suikervrij ijs.

Iedereen is van harte welkom, jong en oud, Marsdijkers en niet-Marsdijkers. Het feest begint zondag 17 juni om 13.00 uur en eindigt om 16.00 uur.

Tiplijn