Feestelijke afsluiting voorleeskaravaan in DNK

Feestelijke afsluiting voorleeskaravaan in DNK

Vrijdag 8 juni werd de tiende editie van de Voorleeskaravaan op feestelijke wijze afgesloten in Bibliotheek DNK. Een dag waarbij het voorlezen centraal stond, net als het afgelopen jaar waarin Pabo-studenten het lezen en voorlezen hebben gestimuleerd bij gezinnen met verschillende culturele achtergronden.

De Voorleeskaravaan is een initiatief van Bibliotheek DNK. Vrijdag werd de Voorleeskaravaan op feestelijke wijze afgesloten in de bibliotheek. De deelnemende gezinnen, studenten en de zeven betrokken basisscholen uit Assen waren hierbij aanwezig. Burgermeester Marco Out opende afgelopen jaar de Voorleeskaravaan met het eerste voorleesmoment en de Asser voorleeskampioen van dit jaar, Tijn de Vos, sloot vandaag het project af met het laatste voorleesmoment. Hij las het populaire prentenboek Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft . Na het voorleesmoment gingen de studenten samen met de kinderen aan de slag met het maken van een digitaal boek.

Tijdens deze tiende editie van de Voorleeskaravaan waren de Pabo-studenten niet twintig weken maar een heel jaar lang gekoppeld aan gezinnen met verschillende culturele achtergronden. Niet alleen vanuit het vak Taal, maar ook bij andere vakken zoals levensbeschouwing en wereldoriëntatie, werd aandacht besteed aan zaken die betrekking hebben op de Voorleeskaravaan. Bovendien bezochten de gezinnen samen met de studenten de voorstelling Cowboy Billie Boem  in DNK, voor velen hun eerste kennismaking met het theater.

Ook deze tiende editie werd weer positief afgesloten met louter enthousiaste verhalen, zowel vanuit de kinderen, hun ouders, de studenten én de scholen. De kinderen hebben mooie boeken en verhalen leren kennen en daarmee is hun woordenschat met sprongen vooruit gegaan. Wederom een groot succesverhaal!

Tiplijn