Busstation krijgt betonvloer en Vredeveldsetunnel is open

Busstation krijgt betonvloer en Vredeveldsetunnel is open

De afgelopen acht weken is er hard gewerkt door de wegenbouwers van de BAM en hun onderaannemers bij het busstation in Assen.

De gemeente Assen zat met het probleem dat het tijdelijke busstation te ver van het nieuwe station zat en zocht een oplossing. Die werd geboden door de wegenbouwers van de BAM, zij hebben de klus aangenomen en het busstation kan voor de TT op 1 juli werkent zijn. De afgelopen weken is de infrasturctuur in de grond aangelegd, het riool en het stroom maar ook de bekabeling van de nieuwe buspalen ligt erin. Oude gasleidingen en het oude riool is verwijderd, net als de totale ondergrond tot de vaste oerlaag. Hierop is alles vernieuwd en klaar voor de komende jaren.

Woensdag komen de betonleggers terug en wordt het gehele complex voorzien van een ruim twintig centimeter dikke betonlaag in twee kleuren, waarna het beton twee weken rust krijgt voor het uitharden. Hierna komt de twede fase van het stationsplein eraan.

Opening Vredeveldsefietstunnel
De verf was nog niet droog maar de tunnel is vandaag open gegaan voor het fietsverkeer en zodoende is ook de fietsenstalling van de NS beter bereikbaar. De BAM heeft de tunnel aangepakt door het laatste deel vlakker te maken en heeft het dak hoger geplaatst. Ook deze verbinding is erg belangrijk voor studenten en voor de toeristische routes rond de Drentse Aa en de stad Assen.

Aan de zuidkant van de tunnel komt nog een kunstwerk, ofwel een roestvrije plaat met ledverlichting erin. Dit werk zal deze week een vervolg krijgen.

Verslag: Henk Smit

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn