Dromen en wensen kwamen uit tijdens het Boeijende Wensengala

Dromen en wensen kwamen uit tijdens het Boeijende Wensengala

Afgelopen donderdag kwam voor veel bewoners en cliënten van Vanboeijen hun wens uit. Grote en kleinere wensen werden waargemaakt door de stichting Vrienden van Vanboeijen tijdens het Boeijende Wensengala in Assen.

Het thema van het Boeijende Wensengala was dit jaar Glitter & Glamour. Bewoners en cliënten van Vanboeijen werden als ware Hollywoodsterren welkom geheten door paparazzi en butlers in sporthal De Kluut, die voor de gelegenheid omgetoverd was tot een prachtige feestzaal.

Wensen en dromen
De wensen en dromen van de verstandelijk beperkte bewoners en cliënten van Vanboeijen staan centraal tijdens het Boeijende Wensengala. Er werden prachtige cadeaus aangeboden door de Stichting Vrienden van Vanboeijen. Onder andere iPads, laptops en spelcomputers werden uitgepakt en daarnaast ging er een heel aantal bijzondere persoonlijke wensen in vervulling. Schaatster en Olympisch kampioene Antoinette de Jong kwam haar fan Stan vertellen dat ze samen gaan trainen en Ans genoot zichtbaar van het drummen met Mooi Wark op het podium van het Boeijende Wensengala. FC Emmen liet meerdere persoonlijke wensen uitkomen, waaronder die van Hilda, zij werd uitgenodigd door de kersverse eredivisieclub voor de wedstrijd Ajax - FC Emmen. Als klap op de vuurpijl showden 50 bruiden hun prachtige bruidsjurken voor de speciale wens van Jan.

Talenten
Ook de talenten van de cliënten kwamen mooi naar voren, bijvoorbeeld in de glamourband die de muzikale begeleiding van de avond op zich nam. En ook doordat Maarten, bewoner van Vanboeijen, zich spontaan opwierp als interviewer en assistent van de aanwezige verslaggevers. Daarmee ging nog een extra wens in vervulling.

De organisatie van het gala was in handen van de stichting Vrienden van Vanboeijen en het creatief productiebedrijf Van Straat tot Laan BV uit Assen.

Drentse ondernemers, bekende Nederlanders en veel vrijwilligers hebben zich belangeloos ingezet en droegen daarmee bij aan onvergetelijke avond voor bewoners en cliënten van Vanboeijen.

Tiplijn