Boekpresentatie Memories in Muskee s Magazine in De Nieuwe Kolk

Boekpresentatie Memories in Muskee s Magazine in De Nieuwe Kolk

Op donderdag 7 juni werd Memories in Muskee s Magazine , een eenmalige uitgave over Harry Muskee, gepresenteerd in De Nieuwe Kolk in Assen.

Onder andere Marcel Möring, Harry Tupan, Dirk Mulder, Marga Kool, Jan Veenstra, Jan Wierenga, Boudewijn de Groot en Suze Sanders hebben hun bijdrage geleverd. Rommert Boonstra, de eerste directeur van De Kolk, kreeg uit handen van Jannie Boerema, de eerste secretaresse van Theater De Kolk, het eerste exemplaar uitgereikt.

Donderdagmiddag 7 juni werd in de Nivo Noord Foyer in het theater van DNK de eenmalige uitgave Memories in Muskee s Magazine  gepresenteerd. Zon veertig mensen werden uitgenodigd hun persoonlijke herinneringen aan Muskee en de band op te schrijven. Het resultaat is een magazine, een ode aan de man die zichzelf bleef, wars van alle hoo-haa die zo vaak aan de orde is in de hedendaagse muziek.

Memories in Muskees Magazine is een strakke, zwart/witte en chique uitgave geworden met bijdragen van, onder andere, Marcel Möring, Harry Tupan, Dirk Mulder, Marga Kool, Jan Veenstra, Jan Wierenga, Suze Sanders. Allemaal hebben ze met liefde en respect hun memories opgetekend voor een Drents fenomeen waarvan de muziek over 100 jaar nog gedraaid kan worden.

Rommert Boonstra, de eerste directeur van Theater De Kolk, kreeg uit handen van Jannie Boerema het eerste exemplaar uitgereikt. Daarnaast werden er nog niet eerder gepubliceerde foto s van het markante hoofd van Muskee en zijn bandleden onthult, gemaakt door Rudy Leukfeldt, hoffotograaf van Cuby and the Blizzards.

Het magazine is te koop bij Warenhuis Vanderveen en te bestellen via www.drentheboeken.com.

Archief/Erik Smit
Tiplijn