Duizenden tijdelijke extra straatstenen voor TT-kermis gelegd

Duizenden tijdelijke extra straatstenen voor TT-kermis gelegd

Het tijdelijk plein waarop de TT-kermis volgende week wordt ingericht, moet nog deels worden voorzien van straatwerk.

De gemeente Assen heeft met Arcadis een deal gesloten om het heringerichte Veemarktterrein tijdelijk weer te dichten met noodstraatwerk. Tientallen straatmakers maken zoveel mogelijk vierkante meters om de klus op tijd klaar te krijgen. Een groot stuk grasveld is afgegraven om voldoende ruimte te creëren voor de TT-kermis. De afgelopen dagen reden vrachtwagens met zand en puin om een goede basis te hebben. Hierna komt het straatmakers-team om dit dicht te straten.

Tijdelijke voorzieningen kost geld
Mede door de sanering van het Veemarktterein en het ombouwen van het plein tot deels een woonwijk heeft veel werk opgeleverd en natuurlijk moest hier ook het riool en alle nutsvoorzieningen worden vervangen. Inmiddels ligt het nieuwe riool op zijn plaats en zijn de hoofd nutsvoorzieningen aangelegd. Donderdag werd er nog een stroomkabel aangesloten voor de stroomvoorzieningen van de wijk en omliggende panden. Het oostelijke deel van het Veemarktterrein is afgelopen weken ook herstraat om voldoende parkeerplaatsen te realiseren voor het publiek en voor de de wagens van de kermis.

Herinrichting na de kermis
Al die stenen die nu gelegd zijn gaan er na de kermis weer uit en zal het zuidelijke deel van het Veemarktterrein zijn daadwerkelijke inrichtig krijgen. Daarna kan de nieuwe woonwijk Asselyn zijn tijdelijke bestrating ook krijgen. Hiervoor gaat de gehele Paul Krügerstraat op de kop.

Kermis op de Rolderstraat
De kermis schuift op naar het centrum en komt deels op de Paul Krügerstraat en de Rolderstraat te staan. Ook de attracties die vorig jaar in het centrum stonden krijgen hun plekje terug. Assen zal zorgdragen dat het centrum op tijd klaar zal zijn.

Tekst: Henk Smit

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn