Verkeersstromen rond TT-circuit aangepakt

Verkeersstromen rond TT-circuit aangepakt

Het kernteam verkeer kwam net op tijd met verkeersmaatregelen rond het TT-circuit in Assen.

Zal er nu eindelijk een TT zijn in Assen, waar de bezoeker geen last heeft van file naar het circuit toe? De afgelopen twee jaar was de aanvoer een puinhoop, daardoor gingen diverse bezoekers terug naar huis.

Wat gaat er anders worden
Het kernteam heeft ondervonden dat vooral bij de aanvoer bij de nieuwe afslag Assen-Zuid/TT-Circuit er problemen waren met de verwerking van het verkeer. Alles moest over één rijbaan, pas na de rotondes waren er drie rijbanen beschikbaar. Op de oprit naar de rotonde is een stuk vluchtstrook verbreed, zodat er twee verkeerstromen van de oprit gebruik kunnen maken. Daarnaast zijn op de toegangsweg naar het circuit twee middenstroken gemaakt zodat het verkeer van vier rijbanen gebruik kunnen maken.

Extra parkeerterein op grasland
Net als vroeger zal er weer geparkeerd gaan worden op een oude parkeerplaats langs De Haar, ter hoogte van het voormalig Verkeerspark Assen en Gaslokatie Witten. Daqar is een grasland gedraineerd en is er een oprit naar het land gemaakt. Volgens de gemeente kunnen hier 2500 autos staan. Vroeger waren alle weilanden rond het circuit parkeerplaatsen en konden de boeren leuk geld verdienen. De gemeente Assen, eigenaar van dit perceel, heeft alvast extra sloten laten graven en met de verse drainage moet dit goed komen.

Vips kunnen doorrijden via hoofdroute A28
Voorheen werden de Vips en rijders aangevoerd via het viaduct bij Laaghalen, maar veel ander verkeer nam ook gebruik van deze waardoor het voordeeleffect dan weg is. Nu kunnen de Vips en rijders doorrijden naar afslag Assen-Zuid waar ze aldaar worden doorverwezen naar de hoofdingang.

kern van de oplossing is: wees op tijd
Bij een sportevenement als deze is de kern van de aanvoer dat bezoekers optijd moeten zijn en zorg moeten dragen dat ze weten hoe te moeten rijden. Moet u op het zuidelijke deel van het circuit zijn, dan zijn de opties via Beilen en Smilde aanrijden beter. Komt u op de motor, dan wordt u bij de afslag Assen-centrum omgeleid en komt u achter de hoofdtribune terecht.

Komt u met de trein? Let op!
ProRail voert in het TT-weekend aanpassingen uit bij het station van Zwolle. Het treinverkeer vanaf Zwolle wordt overgenomen door bussen. Houdt u hier ook rekening mee. Niet iedereen bij ProRail wist dat er in Assen een motorsportevenement is.

Zie bericht ProRail
Wanneer: zaterdag 30 juni tot en met zondag 15 juli
Advies: U kunt gebruikmaken van de bussen er rijden bussen in plaats van treinen van/naar Zwolle in alle richtingen van/tot Meppel, Ommen, Raalte, Olst, t Harde, Kampen Zuid en Kampen voor doorgaande reizigers rijden er rechtstreekse bussen tussen Meppel en t Harde en tussen Meppel en Kampen Zuid

Tekst: Henk Smit

Tiplijn