Puinhoop bij fietsenstalling door missen van aanduidingen bij station

Puinhoop bij fietsenstalling door missen van aanduidingen bij station

Het is een zooi bij de ingang van het nieuwe station van Assen. De fietser lijkt de stalling niet te kunnen vinden.

De gemeente Assen en de NS hebben miljoenen geïnvesteerd in een nieuwe fietskelder en nu is hij niet te vinden omdat de aannemer maanden achterloopt met de afbouw van het station. Waarschijnlijk zijn de NS en de gemeente Assen niet van mening dat aanduidingsborden waar de fietsklant zijn fiets neer kan zetten toegevoegde waarde hebben. Nu staan er honderden fietsen op het stationsplein waardoor de gemeente niet kan handhaven omdat er geen juiste verbodsborden staan.

Vragen van PLOP-fractie
De fractie van Stadspartij PLOP ergert zich groen en geel aan deze situatie en voelt de college aan de tand.

Het bovenstaande relaas brengt de fractie tot de volgende vragen:
1. Komt er nog een onbewaakte/ gratis fietsenstalling? zo ja wanneer?
2. Wat gaat het college op korte termijn doen om het wildparkeren van fietsen in de omgeving van het station tegen te gaan?

Taxistalling en taxichauffeurs
De heren en dames op de taxi maken van het fietsprobleem er nog een grotere probleem van. De taxistandplaatsen zijn nog niet goed geregeld waardoor de chauffeurs overal hun taxi parkeren. De chauffeurs zeggen in gesprek te zijn met de gemeente. Van beide kanten is er weinig begrip om twintig autos op zes plaatsen te stallen.

Waar blijft de kennis en kwaliteiten
Het lijkt een structureel probleem te zijn hoe de NS en de gemeente Assen omgaan met de ontwikkelingen rond het station in Assen. Er lopen diverse gemeentelijke ambtenaren rond het project, maar het is schijnbaar moeilijk om te zien wat er allemaal misgaat. Over drie weken is Assen in de ban van de TT en komen er tienduizenden extra bezoekers naar Assen, waarvan velen per trein. ProRail gaat in hetzelfde weekend spoorwerkzaamheden tussen Zwolle en Meppel uitvoeren waardoor er waarschijnlijk extra reistijd voor de passagiers zullen zijn.

Tekst: Henk Smit

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn