Datum en line-up New Blues Festival Assen bekend

Datum en line-up New Blues Festival Assen bekend

Het New Blues Festival vindt dit jaar plaats op zaterdag 8 september in De Bonte Wever in Assen. Naast de bekendmaking van de nieuwe datum is tevens het programma rond en ook deze editie staat een mooie variatie aan acts uit binnen- en buitenland op het programma. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Met een derde editie kun je in inmiddels wel zeggen dat het New Blues Festival in Assen een traditie is. Eentje waarbij jaarlijks het verhaal van de blues wordt verteld met behulp van een mooie selectie artiesten uit binnen- en buitenland. Dit jaar zijn dat: Sean Webster Band (UK), Thorbjørn Risager & The Black Tornado (DK), Erwin Java & Kat Riggins, Living Room Heroes en 44 Blues Riot  ft. Big Pete & Roelog Meijeringh.

Het festival is dé plek waar bluesliefhebbers elkaar ontmoeten in een gemoedelijke sfeer en waar je je hart op kan halen als het gaat om het (verder) ontdekken van de Blues. De line-up geeft dan ook volop ruimte om nieuwe muziek te proeven, aangevuld met acts die al wat langer meedraaien.

New Blues Festival Assen is een samenwerking tussen de Bluesstichting Assen en De Bonte Wever. De kaartverkoop is inmiddels gestart en tickets kunnen besteld worden via www.debontewever.nl.

Sean Webster Band
Fantastische krachtige, doorleefde en herkenbare stem, een soepel musicerende bluesrock machine en verdacht vaak het woord passie , is wat je leest als je op zoek gaat naar wat men zegt en schrijft over de Sean Webster Band. Webster werd als 14 jarige jongen al gegrepen door gitaarmuziek en sindsdien is muziek zijn belangrijkste focus in het leven. En dat is te horen, niet alleen op plaat, maar zeker ook het moment dat hij met zijn band de bühne opstapt waar hij steevast zijn dampende bluesrock afwisselt met prachtige ballades. Websters reputatie in de Britse blues en bluesrock scene is groots en ook in Nederland kun je wat ons betreft echt niet meer om hem heen.

Thorbjørn Risager & The Black Tornado
Als je het al over een band hebt die je in de gaten moet houden dan is het zeker Thorbjørn Risager & The Black Tornado wel. Risager en zijn 7 (!!!)-koppige band is er eentje in de categorie al 15 jaar bezig, maar nog steeds niet ingeboet aan toewijding en doorzettingsvermogen. Optreden na optreden worden zieltjes gewonnen mede dankzij de larger-than-life  stem (een soort kruising tussen Ray Charles, Bob Seger en Joe Cocker) van Risager. Tweemaal wonnen ze een Deense Music Award, tweemaal waren ze genomineerd voor een Britse Blues Award. Honderden shows hebben ze reeds gespeeld waaronder North Sea Jazz en wij zijn blij een plekje in de tourlijst te hebben gekregen.

Erwin Java & Kat Riggins
Wie de naam Erwin Java hoort denkt ogenblikkelijk aan Cuby and the Blizzards of het door Java opgerichte King of the World. Ondanks de furore die KOTW maakte heeft hij onlangs besloten om die band te verlaten en zo de weg vrij te maken voor nieuwe projecten. Tijdens de theatervoorstelling Johan Derksen Keeps the Blues Alive  deelt Erwin het podium met de prachtige Kat Riggins en die combinatie komt nu ook naar het New Blues Festival waar nummers voorbij komen van Java s eerste soloalbum Keepin  It Real , welke vol staat met blues klassiekers die belangrijk voor hem zijn. Riggins is een powerzangeres die past in het hokje eens gezien, nooit meer willen vergeten en daarmee staat een uitstekende combinatie rasartiesten op het podium.

Living Room Heroes
De New Roots, Southern soul rock met New Orleans invloeden van Living Room Heroes heeft veel raakvlakken met artiesten als The Wood Brothers, The Black crowes, Tedeschi Trucks band en Dr John. Van klein en zoet naar opzwepend en energiek. Van rauw en vuil tot melodieus en virtuoos. Echt en intensief. Het Nijmeegse viertal bestaande uit Henri Zoetbrood, Marc van Hout, Björn van den Boom en Matthieu Cleijne debuteerde in 2016 met Days well Spent , en dit voorjaar kwam opvolger Welcome To The Circus  uit.

44 Blues Riot  ft. Big Pete & Roelof Meijeringh
Big Pete  Pieter van der Pluijm is wellicht één van de beste smoelschuivers  die Nederland heeft voortgebracht, maar is ook (inter)nationaal een veelgevraagd muzikant. Zo deed hij afgelopen jaar met de Red Devils een uitgebreide internationale toer, plus album Return of The Red Devils en bracht een jaar eerder samen met o.a. Anthony Geraci en Mike Welch, het schitterende album Live at Bluesnow uit. Roelof Meijeringh is al jaren een vaste waarde in de Assense muziekscene. Als bluesgitarist speelde hij al in vele bezettingen ( waaronder Boyd Small en Memo Gonzalez) in diverse landen. Onder de noemer Roelof Meijeringh & Friends is hij regelmatig in Assen te zien. Na jaren staan de heren eindelijk weer samen op een podium onder de noemer 44 Blues Riot .

Søren Rønholt
Tiplijn