Asser school op Jeugdjournaal over de Drentse wolf

Asser school op Jeugdjournaal over de Drentse wolf

De kinderen van GBS de Circel stonden vanavond centraal in het jeugdjournaal omdat zij aanwezig waren bij de opnames over het item over de Wolf in Drenthe.

Het Asser Duurzaamheidscentrum speelt een belangrijke rol in de verhalen over de wolf in Nederland, en nu ook in Midden Drenthe waartoe Assen ook toebehoort. De verslaggevers en cameramannen konden in het het duurzaamheidscentrum mooie beelden schieten bij de twee opgezette wolven, huid en botten op de grote wolvententoonstelling. Kinderen van groep 8 mochten op veel items hun verhaal doen en zijn nu landelijk bekend als dé klas die vertelt over de wolf in Drenthe.

Duurzaamheidscentrum Assen
Sinds een paar jaar heeft Assen een modern elcologisch Duurzaamheidscentrum waar veel gebeurt op natuur en educatie en waar tentoonstellingen worden gehouden. Het pand is uniek, maar ook de ligging is uniek: namelijk aan de rand van het Asser bos, naast de kinderboerderij en de grote eendenvijver. De tentoonstelling over de wolf bracht vorig jaar al veel beweging in bezoekers en geïnteresseerden.

Meer over GBS De Cirkel: www.facebook.com/gbsdecirkel
Informatie over het Duurzaamheidscentrum: www.facebook.com/duurzaamheidscentrum.assen
Item Jeugdjournaal: jeugdjournaal.nl/uitzending/33386-avondjournaal.html

Tiplijn