Gemeente gaat stroefheid rotonde Haarweg opnieuw meten na ongevallen

Gemeente gaat stroefheid rotonde Haarweg opnieuw meten na ongevallen

De gemeente gaat de situatie rond de rotonde op de Haarweg in Assen opnieuw bekijken en beoordelen. Dit naar aanleiding van een aantal ongevallen op de rotonde.

Met regelmaat belanden er autos op de buitenste baan van de weg. Zo vloog in februari een auto uit de bocht, belandde in maart een auto op de kop naast de weg en stond er begin mei een auto beneden aan het talud.

Oorzaken
Zo wordt volgens woordvoerder Henk Kersten de stroefheid van het asfalt opnieuw gemeten. Ook kunnen volgens Kersten de ongevallen andere oorzaken hebben: Op rijbanen van de rotondes hangt de verharding in de richting van de berm. Daardoor hebben auto s in het algemeen minder grip op het asfalt. Samen met regen of wat vuil op de weg kan dat leiden tot slippartijen. Ook kan het zijn dat verkeer vanaf de A28 en N33 nog met hogere snelheid op de rotonde rijdt.

Onderzoek
De gemeente wil in ieder geval laten onderzoeken wat de oorzaken van de ongevallen kunnen zijn en daarop handelen: De rotonde is aangelegd conform de richtlijnen. We zullen daarom kijken waarom er op deze locatie meer auto s van de weg raken.

Tekst: Erik Smit

Sibrand Spijkerman
Tiplijn