Duiker Nijlandsloop naast Mandemaattunnel geplaatst (Video)

Duiker Nijlandsloop naast Mandemaattunnel geplaatst (Video)

Aannemer Heijmans heeft deze week de duiker aan de Hendrik van Boeijenlaan in Assen geplaatst.

De weg is twee dagen afgesloten geweest, daardoor moesten bewoners van park Diepstroeten via een kleine omleiding naar hun huizen of dagopvang. Met een grote kraan zijn de elementen van de unieke tunnel geplaatst, waar naast water ook dieren een onderdoorgang kunnen vinden tussen Assen-oost en de bossen in het Asser centrum.

Assen aan de Aa
De waterweg moet worden omgelegd omdat Assen deze zomer gaat beginnen met de aanleg van de Mandemaattunnel tussen park Diepstroeten en de Europaweg. Deze verbinding zal minder verkeer gaan opleveren op de Dennenweg, waar vaak gevaarlijke situaties met het bouw- en bezoekersverkeer aan de instellingen ontstaan.

Nieuw fietspad
Met de aanleg van de Mandemaattunnel is er een auto- en fietsverbinding onder het spoor door. Wat voor toeristen, medewerkers en bewoners van park Diepstroeten en instellingen ideaal is. Met de aanleg van deze tunnel en het ombouwen van de waterbeken, komt het project van de gemeente Assen de Florijn As in zijn eindfase.

Tekst: Henk Smit

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn