Hoofdvaartsweg bij Kloosterveen twee weken dicht

Hoofdvaartsweg bij Kloosterveen twee weken dicht

Woensdag 16 mei is de Hoofdvaartsweg ter hoogte van de Kloosterbrug en Brasemstraat afgesloten voor het doorgaand verkeer.

Nadat bewoners afgelopen jaar hadden geklaagd heeft de gemeente Assen werk gemaakt met het veiliger maken van de weg langs de Drentsche Hoofdvaart, die door veel sluipverkeer onveilig was geworden. Na diverse ongelukken en bijna-ongevallen zijn de bewoners in actie gekomen en heeft de gemeente Assen toegezegd maatregelen te nemen om het doorgaand sluipverkeer, die het meeste overlast bezorgen, te hinderen.

De route langs de hoofdvaart wordt gebruikt om de gevaarlijke situatie bij de Norgervaartbrug te vermijden.

Herinrichten kruispunt
Omdat het sluipverkeer en vrachtverkeer moeilijk het kruisingsvlak kon nemen, en er gevaarlijk situaties ontstonden met fietsers en voetgangers, wordt deze kruispunt aangepakt. De kruising wordt heringericht en verhoogd, maar vooral onaantrekkelijk gemaakt voor sluipverkeer. Het wegvlak is al jaren geleden tot een 30-kilometer-zone gemaakt, maar het lijkt volgens bewoners soms een racebaan..

Houthandel Drent en zagerij bereikbaar
Afsluiten van wegen is voor ondernemers onaantrekkelijk, maar u kunt via de omleidingsroute gemakelijk bij Houthandel Drent komen, de leverancier van uniek houtwerk blijft bereikbaar. Vanuit de woonwijk Kloosterveen moet het verkeer een klein stukje omrijden via de Brasumstraat.

Veilige weg
Het uiteindelijk doel is de veiligheid voor alle gebruikers en het stoppen van het hard rijdende sluipverkeer. De wijk Kloosterveen is gemaakt in een landbouwomgeving, dus ook gebuikers van de landerijen moeten bij hun kavels kunnen komen.

Tiplijn